Tegenwoordig kom je tijd en handen tekort, en dan moet je tussendoor ook nog slapen om de batterij op te laden. Werken, de kinderen naar school brengen, eten koken, sporten en daarnaast zal je altijd zien dat er rapportgesprekken zijn, een bezoekje aan de dokter en dat je je schoonmoeder nog even op moet halen van Schiphol. Kortom, als je deze zaken niet goed plant dan wordt de dag een complete chaos, en dat wil je toch niet ?

De agenda en planner

Als je denkt aan het structureren van de dag, dan denk je aan een agenda of een planner. Ze zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende vormen. Van zakenagenda’s tot gezinsagenda’s, ze zijn allemaal te koop. Een papieren agenda is misschien een beetje ouderwets in deze tijdsgeest, maar uiterst effectief. Het wordt nog steeds veelvuldig gebruikt om afspraken en notities in vast te leggen. Koop er meteen een mooie pen bij.

De elektronische planner

Als je een beetje met de digitale revolutie meegaat dan kies je niet voor een ouderwetse papieren agenda, maar voor de digitale versie ervan. Een elektronische planner. Het is een beetje hetzelfde als een zakagenda, maar dan heb je alles met een vingertop of smartpen ingepland, uiterst ideaal als je niet van typ-ex of doorkrassen houdt.

Software en apps

Vaak zit er in je mobiele telefoon of i-pad standaard een agenda waarin je je afspraken kunt zetten en een vrolijk deuntje in kunt stellen dat je eraan herinnert als je naar die afspraak moet. Maar er is software te koop dat van jouw mobiele device een compleet administratief kantoor maakt. Je hoeft geen afspraak meer te missen tegenwoordig, behalve als je stiekem je telefoon even uitzet natuurlijk.

Whiteboard

Een planner dat je niet over het hoofd kunt zien is een whiteboardplanner. Ook deze zijn in alle vormen en maten te koop, inclusief verschillende kleuren stiften, voor elke taak of gezinslid een kleur uiteraard. Je kunt ook gebruik maken van magneten, die er speciaal voor zijn gemaakt. Vooral kinderen vinden het prettig als je een magneet van een dokter of een bordje met eten gebruikt, dat is net iets makkelijker te begrijpen als je net leert lezen.

Een handige tip die ik kreeg was om visitekaartjes van klanten die je nog wilt benaderen op je whiteboard te hangen. Zo vergeet je ze niet en kun je er echt een punt van actie van maken.

Hoe dan ook, agenda’s en planners zijn handig als je een druk en actief leven hebt, maar het kan ook geen kwaad om een keertje je geheugen te gebruiken toch ? Succes met de planning van vandaag !

Spread the love